Via Krupp en de Augusta Gardens

Wanneer je een dagtrip maakt naar Capri en dus maar enkele uren op het eiland bent, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Via Krupp en de tuinen van Augustus. Wanneer je daar bent kun je ook meteen de beroemde rotsformatie in zee genaamd Faraglioni bezoeken, eveneens een geliefde plek voor toeristen.

Augusta Gardens, prachtige tuinen

De tuinen van Augustus zijn tijdens het seizoen een lust voor het oog. De prachtige bloembedden aangelegd in terrasvorm. De tuinen zijn in het voorjaar en tijdens de zomer uiteraard op zijn mooist. Je kunt tijdens een bezoek aan de tuinen de rotsen van Faraglioni bewonderen en aan de andere zijde de Via Krupp en de baai van de Marina Piccola. Je betaalt een euro toegang, kinderen hebben gratis toegang. Het beste moment om de tuinen te bezoeken is ’s morgens of laat in de middag, dan is het een stuk rustiger dan midden op de dag, zeker in het hoogseizoen.

Friedrich Alfred Krupp

De Via Krupp is vernoemd naar een vermogende Duitser die dit pad liet aanleggen van zijn suite in het Grand Hotel Quisisana naar de haven Marina Piccola waar zijn boot lag afgemeerd. Om het hoogteverschil te overbruggen werden meerder e zeer scherpe haarspeldbochten in de weg aangelegd. Je kunt het pad naar beneden lopen om de haven te bezoeken. Wanneer je er tegenop ziet om de klim naar boven te maken kun je ook de bus terug nemen. Het kan zijn dat de weg is gesloten, dit wordt soms gedaan vanwege het risico op vallende rotsblokken. Wanneer je de tuinen van Augustus bezoekt kun je de Via Krupp wel zien en er eventueel foto’s van nemen.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri