Marina Grande Capri

De meeste toeristen die Capri bezoeken arriveren per boot. Het enige alternatief is per helikopter. Wanneer je met de boot naar Capri reist, arriveer je in de Marina Grande, want alle veerboten en draagvleugelboten vanaf het Italiaanse vasteland meren daar aan. Bij aankomst op het eiland kun je meteen instappen voor toeristische trips over het eiland, want alle operators pikken uiteraard hier hun gasten op. Verder vind je er onder andere de Tourist Information, de kaartverkoop voor de bussen en de kabelbaan.

Vertrekpunt voor boottochten in de omgeving

De haven Marina Grande is ook het vertrekpunt voor uitstapjes vanaf Capri. Zo kun je naar de Bagni di Tiberio beach club of de Villa van Tiberius. Verder vind je hier het grootste strand van Capri en de aanleghaven voor degenen die het eiland met een privé zeilboot of jacht bezoeken. In de haven kun je ook terecht om een terrasje te pikken of iets te eten, want er zijn verschillende bars en restaurants te vinden, alsmede verschillende souvenirwinkels.

De Bagni di Tiberio beach club

Reis je met kinderen naar Capri, dan is een bezoek aan de Bagni di Tiberio beach club een ideaal uitstapje. Kinderen kunnen hier veilig spelen op het kiezelstrand en ze kunnen er veilig zwemmen terwijl de ouders genieten van het prachtige uitzicht en natuurlijk van de zon. De beach club is gebouwd in de directe omgeving van de overblijfselen van het zomerverblijf van de vroegere Keizer Augustus. Er is een restaurant en een snackbar dus je hoeft geen lunch mee te nemen. Het restaurant van Bagni di Tiberio wordt geroemd om zijn traditionele gerechten van het eiland, bereid met verse vis en verse groenten. De heerlijkste salades kun je er bestellen en ook een verrukkelijke warme lunch behoort tot de mogelijkheden.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri