Monte Solaro, het mooiste uitzichtpunt van Capri

Monte Solaro, oftewel de berg genaamd Solaro, is met afstand één van de mooiste punten van het eiland Capri. Wanneer je het eiland bezoekt is het zeker de moeite waard deze plaats te bezoeken. Zeker wanneer je van mooie vergezichten houdt en het schieten van mooie foto’s voor het album bij thuiskomst een belangrijk doel is van je bezoek aan Capri. De lokale bevolking noemt de berg liefkozend “Acchiappanuvole”, oftewel “wolkenvanger”, omdat de berg ’s morgens en ’s avonds regelmatig in mist is gehuld door de opstijgende dauw.

Het hoogste punt van het eiland

De Solaro is het hoogste punt van het eiland, de berg rijst 589 meter boven zeeniveau uit. Bij helder weer kun je kilometers ver kijken. Je hebt een prachtig uitzicht over het hele eiland, en ook over de baai van Napels. Als het helder weer is kun je de bergen van Calabria en de kust van Amalfi. Wandelen in de bergen vraagt uiteraard wel wat training, maar als je niet terugdeinst voor een stevige bergwandeling is het absoluut de moeite waard om deze plek op Capri te bezoeken.

Hoe kom je bij de Monte Solaro?

Je kunt met de bus naar de Monte Solaro, je stapt uit bij de halte van Anacapri. Recht tegenover de bushalte vind je de trap naar de stoeltjeslift waarmee je in ongeveer 12 minuten de top van de berg bereikt. Schrik je niet van een pittige bergwandeling dan ga je uiteraard te voet naar boven. Wandelend in een rustig tempo doe je er ongeveer een uur tot anderhalf uur over om de top te bereiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de klim dan wel de afdaling te voet te doen en vice versa de stoeltjeslift te nemen. Zo geniet je optimaal van de omgeving en heb je alle gelegenheid om mooie foto’s te maken van het uitzicht.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri