Villa San Michele

Het droomhuis van een Zweedse arts

In 1885 kwam de Zweedse arts Axel Munthe naar Capri en hij werd op slag verliefd op het eiland. Hij liet de Villa San Michele bouwen op de ruïnes van een oude Griekse tempel, gewijd aan de heilige San Michele. Hij maakte hiervoor een paar schetsen op een muur en gebruikte als uitgangspunt “Het moet open zijn voor de zon, de wind en de stem van de zee, zoals een Griekse tempel, met licht, licht licht overal”. Axel Munthe woonde er uiteindelijk ruim 56 jaar. De Zweedse koningin Victoria logeerde regelmatig bij hem op Capri vanwege gezondheidsredenen. Munthe was een enorm dierenliefhebber, hij zorgde ervoor dat Barbarossa Mountain beschermd natuurgebied werd om vogels tijdens de trek een veilige rustplaats te geven.

Liefhebber van kunst en cultuur

Axel Munthe was een groot kunstliefhebber. Hij verzamelde tijdens zijn leven vele kunstvoorwerpen, afkomstig uit Capri, Anacapri en plaatsen over de hele wereld. Ook vrienden van de arts schonken hem kunstschatten. Deze worden nu tentoongesteld in de Villa San Michelle. Je vindt er onder andere delen van bustes en sarcofagen, Romeinse bestrating, een Sfinx die over het eiland uitkijkt en een Griekse graftombe. De Villa San Michele is samen met de Blauwe Grot één van de populairste toeristische trekpleisters van Capri en wordt jaarlijks door vele duizenden toeristen van over de hele wereld bezocht.

Hoe bereik je de Villa San Michele?

Villa San Michele is bereikbaar met de bus, volg vervolgens de bewegwijzeringsbordjes. De toegangsprijs voor het museum bedraagt 7 euro per persoon. Het museum is dagelijks geopend van 9.00 uur tot een uur voor zonsondergang. Villa San Michele heeft een eigen website met alle informatie voor toeristen.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri