Anacapri Capri

Anacapri

Het eiland Capri is niet groot, en daarom zijn er slechts twee belangrijke plaatsen, de gelijknamige hoofdplaats Capri en de tweede plaats op het eiland die de naam Anacapri draagt. De plaats telt zo’n 7.000 inwoners. Anacapri herbergt vele bezienswaardigheden die allemaal op loopafstand zijn te bereiken. Zo kun je vanuit Anacapri de bekende vuurtoren Punta Carena bezoeken, of breng per boot een bezoek aan de beroemde Blauwe Grot.

Kerken en kapellen in Anacapri

Anacapri heeft meerdere kerken en kapellen, gewijd aan Maria en andere heiligen, die zowel van buiten als van binnen zeer de moeite van het bezichtigen waard zijn. Daarnaast vind je in Anacapri de ruïnes van Castello Barbarossa, een kasteel dat in 1544 werd verwoest door de piraat Barbarossa Khair ad-Din. Ook de Monte Solaro, de hoogste berg van Capri, is vanuit Anacapri te zien en te bezoeken. Je kunt de berg te voet beklimmen of gebruik maken van de stoeltjeslift.

Hoe bereik je Anacapri

Anacapri is vanuit de hoofdplaats Capri te bereiken via soms steile wegen met scherpe haarspeldbochten. Veel toeristen die het eiland Capri bezoeken huren een scooter, dit is het mest praktische vervoermiddel op het eiland. Je kunt ook te voet het eiland verkennen, mits je niet opziet tegen een pittige wandeling. Vanuit Anacapri zijn diverse bezienswaardigheden zoals de bekende vuurtoren Punta Carena en de Villa Damecuta, een villa met een toren die is gebouwd op de restanten van een Romeinse ruïne. De bekende componist Debussy bezocht het eiland regelmatig en vernoemde één van zijn muziekstukken naar Anacapri, “Les collines d’Anacapri”, de heuvels van Anacapri. Anacapri, alsmede het gehele eiland Capri, waren en zijn nog steeds zeer geliefde plaatsen om te bezoeken door kunstenaars en artiesten. Zij komen er om te schrijven, te schilderen en te componeren.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri