Capri bezienswaardigheden

Capri heeft veel te bieden. Het is een mooi en veelzijdig eiland. Hou je van kunst en historie dan ben je er op de juiste plaats, maar ook de natuurliefhebber komt er zeker aan zijn trekken. Veel mensen bezoeken Capri als dagtrip wanneer ze in de omgeving op het vasteland van Italië vakantie vieren. Maar in één dag het eiland leren kennen is niet mogelijk. Wanneer je maar één dag beschikbaar hebt zul je een keuze moeten maken uit al het moois en interessants dat het eiland haar bezoekers biedt.

De Blauwe Grot

De Blauwe Grot is de meest bekende attractie van Capri. De meeste toeristen komen speciaal hiervoor naar het eiland. De Blauwe Grot is bereikbaar vanuit de haven van de hoofdplaats van het eiland, het gelijknamige Capri. Met kleine roeibootjes worden de toeristen de grot in gevaren. Dit kan alleen bij rustig weer, bij hoge golven is het bezoeken van de grot niet mogelijk. Het vervoer vanuit de haven gebeurt met gemotoriseerde schepen, waarna de toeristen voor de grot in kleinere boten overstappen. Vanwege de populariteit van de Blauwe Grot moet je wel rekening houden met wachttijden.

De prachtige uitzichten vanuit de plaatsen Capri en Anacapri

De twee belangrijkste plaatsen op Capri, de gelijknamige hoofdplaats en Anacapri, zijn zeker een bezoek waard. Beide plaatsen liggen op hoogte en zijn bereikbaar via een kabelspoorlijn. Je hebt vervolgens een adembenemend uitzicht over het eiland en over de zee. Als je er toch bent kun je meteen een mooie wandeling maken en sfeer en cultuur proeven. Het eiland Capri maakte in de oudheid deel uit van het Romeinse Rijk en dat is nog op veel plaatsen te zien.

Mooie kerken en musea op Capri

Voor liefhebbers van kerken en musea is Capri zeker een aanrader. Het eiland heeft maar liefst twaalf kerken en er zijn meerdere musea waar je kennis kunt maken met de rijke geschiedenis van het eiland. Capri was en is het toevluchtsoord voor vele schrijvers en kunstenaars. Het eiland is dan ook meer dan eens door schilders op het doek vastgelegd.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri