Arco Naturale, een overblijfsel uit de steentijd

De Arco Naturale stamt uit de oude steentijd, de vroegste periode van de mens. Zoals de naam al zegt is het een natuurlijke boog, die is overgebleven nadat een op die plaats gesitueerde grot was ingestort. De boog is 12 meter breed en 18 meter hoog. De boog bestaat uit kalksteen. Door de eeuwenlange erosie is de boog uiteindelijk geworden tot wat het nu is, een geliefde plaats om te bezoeken van zowel toeristen als de lokale bevolking.

Waar vind je de Arco Naturale?

Je vindt deze door eeuwenlange natuur invloeden gevormde boog in de zee op de uiterste oostpunt van Capri. Omdat het eiland relatief klein is en alle bezienswaardigheden snel en simpel zijn te bereiken, is een bezoek aan dit imposante natuurverschijnsel ook goed in te plannen bij een eendaags bezoek aan het eiland. De Arco Naturale is alleen te voet te bereiken via een tweetal wandelroutes. De bekendste route is vanaf het plein in de hoofdplaats Capri. Een bezoek aan de Arco kun je eenvoudig combineren met een aantal andere bezienswaardigheden die op de route liggen, zoals de rotsformaties van Faraglioni, de Matermania grot en Villa Malaparte als je de andere route neemt vanuit Punta Tragara Pizzolungo

Prachtige uitzichten nabij de Arco Naturale

Wanneer je een bezoek brengt aan de Arco Naturale kun je ook genieten van een prachtig uitzicht over het schiereiland Sorrento en de nabijgelegen eilanden. Bij helder weer kun je heel ver kijken en is het uitzicht schitterend. Vanaf Capri zijn boottochten te boeken waarmee je dichtbij de Arco Naturale komt en er ook onderdoor vaart. Zo kun je genieten van het prachtige uitzicht op Capri en de omgeving. Een geliefde locatie voor amateurfotografen, op het internet vind je prachtige afbeeldingen van de natuurlijke boog en de directe omgeving.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri