Boottochten, excursies en rondvaarten Capri

Capri is een eiland en dus leven de mensen die er wonen met water. Je kunt het eiland alleen per boot bereiken, de overtocht vanuit Napels is op zich al een belevenis. Je kunt de “gewone” veerboot boeken maar ook de supersnelle draagvleugelboot. Maar ook als je eenmaal op Capri bent kun je een boottocht maken. Je kunt elf een boot huren als je weet hoe daarmee om te gaan. Zie je dat niet zitten dan is er ook de mogelijkheid om een boot met kapitein te huren of in te schepen voor een toeristische boottrip rond het eiland of naar één van de bekende bezienswaardigheden.

Boot excursies en rondvaarten

De belangrijkste attractie van het eiland, de Grotta Azzurra oftewel de Blauwe Grot, is uitsluitend per boot bereikbaar. De grot ligt op korte afstand uit de kust, je kunt er naartoe varen op één van de vele toeristen motorboten. Deze brengen je tot voor de grot, vanwege de smalle doorgang kunnen alleen roeiboten de grot in varen. Je zult wel even geduld moeten hebben, want vooral in het hoogseizoen is het soms erg druk met wachtende roeiboten. En houd er rekening mee dat je bij het betreden van de grot geacht wordt plat op de bodem van de boot te gaan liggen, anders bestaat de kans dat je een hersenschudding oploopt. Bij ruwe zee of storm is een bezoek aan de Blauwe Grot niet mogelijk.

Een boottour rond het eiland

Je kunt op Capri een privé boottocht rond het eiland boeken waarbij je alle bezienswaardigheden die vanaf het water te zien en te bezoeken zijn kunt bekijken. Vanaf het water maak je de mooiste foto’s van de door erosie gevormde Arco Naturale, de 19e eeuwse vuurtoren Punta Carena en natuurlijk de prachtige rotsformatie van Faraglioni. Bij mooi weer en een rustige zee is een tocht op het water één van de meest relaxte manieren om van Capri te genieten.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri