De vuurtoren van Punta Carena

Vuurtorens spreken al generaties lang tot de verbeelding. Ze zijn een baken voor de scheepvaart en een herkenningspunt voor de bewoners. Zoals de meeste eilanden heeft ook Capri een vuurtoren. De vuurtoren werd gebouwd aan de zuidwestkust van Capri, een punt waar je kunt uitkijken over de zee, die helemaal door loopt tot Sicilië. In de afgrond achter de vuurtoren zijn verdedigingswerken gebouwd. Deze zijn aangelegd door de Britten in de 19e eeuw om een invasie te voorkomen.

De vuurtoren is nog steeds in functie

De vuurtoren werd gebouwd in 1866 en bestaat dus al zo’n 150 jaar. Hij staat er niet alleen voor de sier en voor de toeristen, maar heeft wel degelijk een functie. De Punta Carena vuurtoren is de op één na hoogste van Italië, de hoogste staat in Genua. De zee voor de kust van Capri is als je er onbekend bent gevaarlijk, omdat het water al op zo’n 500 meter uit de kust tot 600 meter diep is. Het is een geliefde plaats voor toeristen die het eiland bezoeken, omdat je er schitterende foto’s kunt maken van de kust met de prachtig blauwe zee op de achtergrond.

Hoe kom je bij de vuurtoren?

Wanneer je van een mooie wandeling houdt dan kun je te voet naar de vuurtoren gaat. Vanuit Anacapri, de tweede plaats op het eiland, is het zo’n 40 minuten wandelen naar de vuurtoren. Als je dat te ver vindt kun je vanuit Anacapri ook de bus nemen. Het is de ideale plaats om de zonsondergang te aanschouwen. Er is een snackbar en een restaurant in de buurt waar je een hapje kunt eten, en het strand bij de vuurtoren is vrij toegankelijk. De ideale locatie voor een romantische avond met je geliefde.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri