Faraglioni

De adembenemende rotsen van Faraglioni

Voor wie van schitterend natuurschoon houdt is een bezoek aan het uitzichtpunt Faraglioni een absolute aanrader. Capri biedt veel natuurschoon en daar hoort deze locatie zeker bij. Vanaf het uitzichtpunt heb je zicht op drie enorme rotsen die vanuit zee oprijzen. Menig toerist heeft zich er al aan vergaapt en natuurlijk probeert iedereen de mooiste foto te maken. Op het internet vind je dan ook de prachtigste foto’s van deze rotsformatie. Sinds de komst van de smartphones met camera’s is hier menig selfie gemaakt met de rotsen op de achtergrond.

Hoe kom je bij het uitzichtpunt van Faraglioni

Er zijn twee manieren om de rotsen van dichtbij te bekijken. Je kunt te voet het pad nemen naar de twee kleine rots stranden in de buurt van de Faraglioni. Als je na een dagje heerlijk vertoeven in de zon geen zin hebt om de weg omhoog te klimmen, dan kun je ook de veerboot nemen naar de haven van Capri, Marina Piccola. Een andere optie is om een boottocht te boeken vanuit de haven naar de rotsformatie. De schipper zal bij die gelegenheid tussen de rotsen door varen. Bezoek je Capri met je geliefde, vergeet dan niet om een kus uit te wisselen op dit magische moment, volgens de overlevering brengt het geluk.

Geliefde plaats van de oude Romeinen

Faraglioni was ook in de oudheid al een geliefde plaats. Dit blijkt uit de vondst van restanten van oude Romeinse villa’s langs de kust met uitzicht op de rotsformatie. Gedurende de 20e eeuw werden veel kunstenaars en artiesten geïnspireerd door de schoonheid van Capri, en vestigden zij zich op het eiland, in navolging van de Romeinen, om er te schrijven componeren en schilderen.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri