Boot Dienstregeling Capri

Voordat je naar Capri kan is een boot overtocht erg noodzakelijk! De boten varen op gezette tijden en vroeg boeken is voor de beste prijs zeker de oplossing. Vanaf 06:00 tot 21:30 varen de boten van en naar Capri, je kan vanaf Molo en Calata porta di massa richting capri varen, er gaat een langzame ferry deze doet er 1:45 uur over en je kan met de snelboot over, deze brengt je in 45-50 minuten naar de overkant.
Prijzen varieren van 15 tot 20 euro per persoon.

Met de boot naar Capri

Capri is een eiland dat geen vliegveld heeft. Dat betekent dat als je met vakantie naar Capri wilt, of je wilt er tijdens je vakantie op het vasteland van Italië één of meerdere dagen doorbrengen, je met de boot moet overvaren om er te komen. Je kunt per veerboot vanuit Italië naar Capri vanuit Napels of vanuit Sorrento in de Golf van Napels. Welke optie je kiest hangt natuurlijk af van waar je op dat moment in Italië verblijft. Vanuit beide plaatsen kun je kiezen voor een snelle verbinding met een draagvleugelboot of een overtocht met een gewone veerboot.

Naar Capri vanuit Sorrento

Er zijn momenteel drie maatschappijen die veerdiensten tussen Sorrento en Capri onderhouden. SNAV heeft de meeste overtochten, tot maximaal 20 per dag. Maatschappij NLG vaart 5 keer per dag tussen Sorrento en Capri en Alilauro 11 keer. Wil je de overtocht maken dan is het zaak om de beste en goedkoopste optie te kiezen. De prijs voor een enkele reis varieert afhankelijk van de datum. In het voorseizoen betaal je minder dan in het hoogseizoen. In april kost een overtocht gemiddeld iets minder dan 25 euro, tijdens het hoogseizoen in juli en augustus betaal je ongeveer 50 euro per persoon voor een enkele reis. De overtocht vanuit Sorrento duurt in alle gevallen ongeveer 20 minuten. Gezien het grote aantal overtochten is er qua tijdstip altijd wel een geschikt moment te vinden, zeker in het hoogseizoen.

De oversteek naar Capri vanuit Napels

Vanuit Napels duurt de overtocht met een gewone verboot wat langer, namelijk zo’n 50 minuten. Er zijn twee maatschappijen die een veerdienst onderhouden tussen Napels en Capri, namelijk de SNAV en NLG. Beide maatschappijen verzorgen acht afvaarten per dag. Een ticket enkele reis kost in het hoogseizoen ongeveer 50 euro. In oktober zijn de tickets fors duurder, dan betaal je meer dan 75 euro per persoon voor een enkele reis.

Leuke activiteiten op Capri

 

Capri Vakantie Social

Hoe beleven anderen hun vakantie op Capri, bekijk de beelden en geniet #capri